Fotoğrafları iPhone'dan silip iCloud'da tutabilir misin?
iCloud Fotoğrafları bir eşzamanlamadır, ikinci bir kopya değil. Tüm aygıtlarında gösterilen tek bir arşiv vardır; bu yüzden birinde silinen fotoğraf iCloud Fotoğrafları kullandığın her yerde silinir. 30 gün Son Silinenler'de kalır, sonra kalıcı olarak gider. Eşzamanlama açıkken yalnızca iPhone'dan silen bir ayar yoktur.
1. iPhone Saklama Alanını Optimize Et
Apple bunu bu iş için yaptı. Tam çözünürlüklü fotoğraf ve videolar iCloud'da kalır, iPhone en az açtıklarından başlayarak yer kazandıran sürümlerini tutar. iCloud Fotoğrafları ile varsayılan olarak açıktır.
- Ayarlar'ı aç, adına, sonra iCloud'a dokun.
- Fotoğraflar'a dokun.
- iOS 27 ve sonrasında iPhone Saklama Alanı'na dokun. Sonra iPhone Saklama Alanını Optimize Et'in seçili olduğundan emin ol.
2. Bu iPhone'da iCloud Fotoğrafları'nı kapat, sonra kaldır
Bu, eşzamanlamayı yalnızca bu aygıtta durdurur. Arşivin iCloud'da kalır; sonrasında iPhone'da eklediğin, düzenlediğin ya da sildiğin fotoğraflar onu artık değiştirmez. Bu iPhone'daki yeni fotoğrafların da artık yüklenmeyeceği anlamına gelir.
- Ayarlar › [adın] › iCloud › Fotoğraflar'ı aç.
- Bu iPhone'u Eşzamanla'yı kapat.
- Fotoğrafları aygıttan kopya bırakmadan temizlemek için iPhone'dan Kaldır'ı, kopyayı tutmak için Fotoğrafları ve Videoları İndir'i seç.
3. Başka yere kopyala, sonra sil
İstediğin fotoğrafları arşivden bir bilgisayara, harici sürücüye ya da başka bir depolama hizmetine taşı. Kopyayı kontrol ettikten sonra iPhone'da sil. iCloud'dan da giderler; bu iCloud alanını da açar.
4. Yalnızca özlemeyeceklerini sil
Alan çoğu zaman özlemeyeceğin şeylerdedir: kopyalar, neredeyse aynı kareler, ekran görüntüleri ve uzun videolar. Onları temizlemek arşivi hem iPhone'da hem iCloud'da aynı anda küçültür.
